OBJEDNÁVKY PŘIJÍMÁME DO ÚTERÝ, DO 11:30 HODIN, VAŠE ZBOŽÍ POTOM BUDE K DISPOZICI VE STŘEDU POZDĚJI ODPOLEDNE NEBO VE ČTVRTEK.

Kurz pečení chleba - 21. ledna 2023 sobota

Neohodnoceno
1 390 Kč / ks
Skladem

Sobota 21. ledna 2023. 

Kurzem nás provede paní Klára Hadašová, autorka knih Domácí pekař a Domácí mlékař. Více informací www.conovehonakopci.cz

Kurz si můžete objednat na našich stránkách anebo na stránkách zde www.analfabet.cz/kategorie/kurzy/kvasovy-chleb-od-a-do-z/kurz-peceni-chleba-smrzice-u-prostejova-sobota-21-1-2023-12-00/

Kurz je jednodenní, je vhodný pro začátečníky i pokročilé a jeho náplní je:

  • seznámení s různými druhy mouk, celozrnnými i konvenčními, s kamenným mlýnkem na obilí,  řádně probereme záludnosti různých druhů mouk
  • seznámení s kvasem, založení, používání a uchování kvasu
  • celý průběh pečení chleba, tedy seznámení se všemi fázemi pečení cihly i bochníku
  • vysvětlíme si velmi podrobně, čemu se při pečení chleba vyvarovat
  • každý si své těsto vyhněte, nechá vykynout, naučí se ho stáčet do bochníku i do formy
  • vždy na kurzu ukážeme sázení do trouby a pečení jak bochníku, tak cihly
  • každý si svůj vytvarovaný bochník v ošatce odnese domů, kde si ho upeče
Kategorie: Chleba

Jak bude kurz probíhat?

    • Kurz bude dle domluvy dlouhý cca 5 h
    • Na začátku setkání se seznámíme s moukami, kvasem a základní teorií
    • Každý dostane do své mísy kvas připravený ze zákvasku a poté začneme se samotnou přípravou chleba, jak cihlového, tak bochníku
    • Před hnětením bude mít každý možnost vybrat si, zda zadělá bochník či cihlu, čím ho ochutí, zjistí, jaký vliv bude mít na finální výrobek jaká mouka atd.
    • Během práce si ukážeme na předpřipravených bochnících různé fáze pečení, včetně upečení připraveného bochníku (celozrnný pšeničný, žitný i z klasické konvenční mouky)
    • Své vlastní těsto dovedeme do fáze kynutí v ošatce nebo formě, kterou si odneseme i s těstem domů, doma následně bochník či cihlu upečeme

Co vše na kurzu získáme?

  • Především vědomosti a praktické dovednosti
  • Možnost podrobně konzultovat chyby při pečení a práci s těstem či kvasem
  • Možnost vidět mletí mouky na kamenném mlýnku a možnost pracovat s celozrnnou moukou
  • Kvas, který si odneseme domů
  • Bochník nebo cihlu připravenou k upečení
  • Kávu, čaj, čerstvý chléb a něco na chléb k zakousnutí